De mannen van de Overval

Teken nu in op hét boek over de Overval op de Blokhuispoort voor de speciale intekenprijs van € 22,50

Op 8 december 1944 overviel een groep van 26 verzetsmannen de Leeuwarder Blokhuispoort en bevrijdde zonder een schot te lossen 51 gevangenen. De deelnemers aan de Overval verwierven daarmee een soort heldenstatus. Het succes maskeerde echter de tol die veel van de deelnemers betaalden voor hun verzetsdaad. En niet alleen bij hen: ook bij hun kinderen en andere betrokkenen trokken de oorlogsjaren een zware wissel op hun leven.

In dit boek beschrijft Hessel de Walle niet alleen minutieus hoe de Overval in zijn werk ging, maar schetst hij ook de levensportretten van de 26 overvallers. Daarbij verzwijgt hij niet de tragiek en ellende die het verzetswerk met zich meebracht: de onfortuinlijke fouten en vergissingen, de onschuldige slachtoffers, het zwijgen tegenover de familie - het wordt allemaal onthuld in deze ‘multibiografie’.

Teken nu in en krijg het boek voor de speciale intekenprijs van € 22,50 (excl. een bijdrage in de verzendkosten van €1,90) in huis.
Boekgegevens:
Tekst: Hessel de Walle 
Uitvoering: paperback, 412 blz
ISBN: 978 949 2052 599

Prijs vanaf 28 november 2019: € 26,90
 

INTEKENEN GESLOTEN

De intekenactie voor het boek De Mannen van de Overval is gesloten. U kunt het boek bestellen via de webshop van Wijdemeer: https://www.wijdemeer.nl/webshop/